Herbronning

Jezelf herbronnen

Veel van jezelf geven aan anderen betekent vaak jezelf opzij zetten om anderen te dienen.  
Als zorgverlener sta je heel erg naar buiten gericht. Om er volledig voor zieken, kinderen en ouderen te kunnen zijn zet je jezelf vaak aan de kant om te kunnen open staan voor hun noden. 
Op die manier krijg je heel veel prikkels binnen, veel angsten, vragen, emoties en wensen die helemaal niet van jou zijn. Vervolgens kom je in je dagelijks leven, waar je opnieuw meegesleurd wordt met alles wat daar gebeurt. 

Wanneer is er dan tijd voor jou? Wanneer kan je weer voelen wat je zelf voelt? En hoe doe je dat dan?
Wat doe jij om jezelf te herbronnen? Waar ga je heen om jezelf terug te vinden? 

Herbronnen in de Koningstuin

Herbronnen in de Koningstuin

In de rustige, natuurlijke atmosfeer van de Koningstuin kan je met een gerust hart uit je rol of functie als zorgverlener stappen.

Hier vind je de stilte die nodig is om je energie weer naar binnen te laten keren. De stilte zorgt er voor dat jouw levensenergie letterlijk haar weg naar binnen zoekt, naar de plek van rust en stilte in jezelf. 
Op die stille plek in jou kan je ontspannen en uitrusten. Je kan alle externe prikkels loslaten en weer bij jezelf komen. Je wordt je opnieuw bewust van wat in je leeft. Je kan ontdekken wat voor jou belangrijk is en wat jij werkelijk wilt. Er is weer ruimte voor jou! Je gevoelens worden weer ‘voelbaar’, verdriet of irritatie, angst of twijfel kunnen naar boven komen ... maar ook gevoelens van liefde, van vreugde of ontroering. Maar deze keer zijn het jouw gevoelens!

In de Koningstuin hoef je nergens over na te denken. Wat eten we, wanneer is de wandeling, hoe laat is de behandeling voorzien, kunnen we wel gaan wandelen als het regent, …. ??? 
Je hoeft geen verantwoordelijkheden te dragen, geen beslissingen te nemen. Daar is je gastvrouw voor, zij zorgt er voor dat alles vlotjes en volgens jouw behoeften verloopt. 

We eten gezonde, pure en eenvoudige maaltijden. Zoveel mogelijk biologisch, naar behoefte vegetarisch, vrij van gluten, suiker en/of lactose. Als je zin hebt kan je helpen met het bereiden van de maaltijden, maar misschien zit je liever in de tuin of in de leeskamer en geniet van de stilte en het niets doen. Dat is allemaal prima. 

Dag na dag ervaar je de weldaad van een eenvoudige routine.  Deze eenvoud maakt het je mogelijk om hier thuis ook mee aan de slag te gaan. 

In de Koningstuin wordt er voor jou gezorgd, jij wordt hier in de watjes gelegd. 
Herbronnen gaat dan als vanzelf.