Wellness 4 business

WELLNESS 4 BUSINESS

We brengen meer tijd door op het werk dan met ons gezin of vrienden. Ons professioneel leven bepaalt dus in grote mate ons welbevinden. 
Wanneer de pilaren waarop een bedrijf of organisatie steunt in hun voegen kraken zal dit op termijn zeker ook een financiële weerslag kennen op het bedrijf zelf. 

Investeren in het welbevinden van werknemers en kaderpersoneel is dus wel degelijk rendabel. Een medewerker die voelt dat de werkgever aandacht heeft voor zijn welbevinden is meer gemotiveerd om het beste van zichzelf te geven voor zijn job en zal op een gezondere manier zijn werk organiseren. Leidinggevenden zullen op hun beurt de gezonde houding omlaag projecteren in alle lagen van de werkvloer. 

Wellness 4 business is een leerproces. Het implementeren van een sfeer van wellness in een bedrijf of organisatie kan gebeuren in kleine, betaalbare stapjes, rekening houdend met de mogelijkheden en voorkeuren. Hierin onderscheiden we twee categorieën: externe en interne wellness. 

Hieronder vindt u een aanbod op beide vlakken dat u alvast op weg helpt.  
Heeft u nog vragen aarzel dan niet om ons te contacteren  voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Samen geven wij uiting aan 'uw zorgzaamheid' ten aanzien van uw medewerkers. 

Knop op UIT

Knop op UIT

Op  de werkvloer is het stressniveau erg hoog. Er moet veel, en eigenlijk nog meer. Op het einde van de dag is het to-do lijstje vaak nog langer dan het al was.

Uiteraard zijn er vakantiedagen en weekends, maar soms werkt het beter om er eens één dagje helemaal uit te stappen. 

Als bedrijfsleider kan u uw medewerkers belonen met een “knop uit” geschenk, in plaats van de druk nog hoger op te voeren.

In de rust en stilte van de natuur kan de stressknop omgezet worden. Deze 1-dags ervaring kan uw medewerker beleven in de Koningstuin. 

Één dag geen agenda, geen leidinggevende, geen personeel of klanten, geen team te leiden. In de ochtend en avond geen gezinsleden, geen kinderen. Even helemaal niets of niemand. Stilte en rust. Gezonde maaltijden, een wandeling.

Door even helemaal niets te moeten, geen beslissingen te moeten nemen en geen verantwoordelijkheden te moeten dragen kan uw medewerker nadien beter buiten-het-hokje kijken en zal makkelijker vanuit het gevoel, met creatieve oplossingen of ideeën aankomen. 
De productiviteit en de kwaliteit van de prestaties verhoogt en de goede relatie tussen u en de medewerker groeit gegarandeerd. 
Uw medewerker heeft immers aan den lijve ervaren dat u bereid bent om te investeren in zijn of haar 'knop om' - gevoel.  Dit bevordert de loyaliteit en keert als een pakketje toegevoegde waardes naar uw bedrijf terug. De sfeer wordt opener, beter. 

Een zeer lonende 'out of the box' investering ! 

Vraag gerust een vrijblijvende offerte via ons contactformulier. 

Yoga uurtje

Yoga uurtje

Dat yoga een weldaad is voor lichaam en geest is alom geweten.

Maar yoga is ook goed voor de werksfeer, voor een meer ontspannen relatie tussen leidinggevenden onderling, of desgevallend ten aanzien van de uitvoerende krachten. 

Even iets anders... zo tussendoor... weg van de werkplek, even met collega's en toch in je eentje... je grenzen verleggen, anders omgaan met beperkingen. 
Even allemaal gelijk, mensen op een matje, een beetje lachen met wat wel en niet lukt, even alles niet zo serieus nemen, het hoofd ontspannen, het lichaam wat soepeler maken, tot rust komen. 
Even de druk loslaten.

En dan weer fris aan de slag... 1 uurtje yoga per week doet wonderen op de werkvloer en is tevens een zeer prijsvriendelijke, toegankelijke vorm van zachte teambuilding

Voor het wekelijks yoga - uurtje in uw bedrijf is niets speciaals nodig buiten een licht verwarmde ruimte met een zuivere vloer waar een aantal matjes op kunnen gelegd worden. 

Eens uittesten? Vraag ons vrijblijvend een voorstel op maat via ons contactformulier