Stress - Rust - Gezondheid

Van stress naar rust

Evenwicht tussen stress en rust vinden is een onophoudelijke zoektocht voor iedereen. 
Een beetje stress kan iedereen aan, maar chronische stress is nefast voor de gezondheid. Stress gerelateerde fysieke klachten zijn een alarmbel die we best niet negeren. 
De weg van stress naar rust is niet zo voor de hand liggend. Velen hebben het verleerd om rust te vinden in het dagelijks leven en verwarren allerlei  'moderne activiteiten' met ontstressen. Anderen wachten op de vakantieperiode om ergens stoom af te blazen.  

Ontstressen hoeft echter niet moeilijk of exotisch te zijn. De meest eenvoudige en toegankelijke oplossingen zijn vaak de beste.

Voor elk persoonlijk groeiproces is innerlijke rust de beste voedingsbodem. Daarom gaat ontstressen en coaching ook hand in hand. 
Ontdek hieronder ons hele rustgevende aanbod. In het bijzonder in de 'Koningstuin' zal jouw stress smelten als sneeuw voor de zon! 

In de Koningstuin

In de Koningstuin

De Koningstuin is een unieke plek in Limburg. Het is een gezellig huisje met een grote natuurlijke tuin naast een bos. Er wonen vogeltjes en eekhoorntjes, een poes ... er is veel rust en een heel natuurlijke stilte. 

Hier is het gemakkelijk om weer in je eigen rust te komen. Hier kan je afstand nemen van alle drukte in je agenda, van je dagelijkse bezigheden en verantwoordelijkheden. Je mag even weg van alle prikkels en verplichtingen. 

Tijdens een 'Stilteverblijf in De Koningstuin'  leef je in het hier en nu, in een vaste regelmaat, in eenvoud. 
Je kan loslaten want hier gaat het om jou. 
Jouw gastvrouw en jij zijn samen alleen en jouw stilte-tijd wordt ingevuld in harmonie met jouw behoeften. Je ervaart dat kleine dingen en eenvoudig uit te voeren handelingen de stress verminderen, de rust vergroten. 
Je merkt dat je meer kracht en helderheid kan voelen.  

Dagelijks doe je samen met je gastvrouw enkele eenvoudige yogaoefeningen. Je geniet van gezonde voeding en je bouwt tijdens je verblijf een kleine routine op waarmee je later thuis ook aan de slag kunt. 

In de stilte van de Koningstuin word je opnieuw bewust van wat er in je leeft. Je gaat weer voelen en ontdekken wat voor jou belangrijk is, wat jij werkelijk wilt. Je gaat weer stromen. Binnen in je gaat een nieuwe wereld open. Er is weer ruimte voor jou!

De stilte als remedie

Stilte is de ervaring van geen enkel storend geluid, of van zo weinig geluid dat het als volledig natuurlijk en rustgevend wordt beleefd. 
Even alles stil. Niets aan je hoofd. Geen drukte. Geen verantwoordelijkheden. 
Stilte is nodig voor een gezond leven, om jezelf in balans te brengen en te houden. Stilte is een prima remedie tegen stress. 

Soms is het moeilijk om stil te worden, stil te zijn. Stilte kan immers ook 'ongemakkelijk' zijn of bedreigend zelfs. Het kan je ook onrustig maken. Gevoelens worden weer ‘voelbaar’, verdriet of irritatie, angst of twijfel komen naar boven. Maar ook gevoelens van liefde, van vreugde, ontroering waarvan je niet wist dat je ze had. 

Door stil te zijn vind je de plek van rust en stilte in jezelf. Op deze plek kan je helemaal ontspannen en uitrusten. Stress maakt plaats voor nieuwe dingen die spontaan kunnen geboren worden. Je vindt jouw kracht terug en je doet boeiende ontdekkingen.

Stilte opent je hart,
schept ruimte en rust en
brengt je weer bij jezelf.

Ontdek alvast de verschillende 'Stilteverblijven' in De Koningstuin. 

Stress bij ADHD

Stress bij ADHD

Mensen met ADHD leven continu op een verhoogd stressniveau. Uitgerekend zij hebben nog meer nood aan rust in lichaam en geest. Wat werkt voor de meesten werkt vaak niet voor mensen met ADHD . Hier is een meer aangepaste, individuele aanpak nodig.  

Wij werken nog aan een aanbod speciaal voor mensen met ADHD.  Meld ons uw interesse via ons contactformulier en wij houden u op de hoogte. .