Mensenwerk HRM

Mensenwerk HRM

Elke HR manager of bedrijfsleider komt heel wat uitdagingen tegen om met zijn 'mensenwerk' zowel te voldoen aan de noden van het bedrijf als aan de wensen van de werknemers. Hierbij springen enkele specifieke probleemgebieden in het oog. 

Aan de hand van ons coaching aanbod kunnen we ondersteuning bieden aan bedrijven en organisaties om deze probleemgebieden efficiĆ«nter aan te pakken. Wij zijn daarin ambitieus en gaan voor niets minder dan voor gelukkige mensen op de werkvloer vanuit de visie dat 'werken mag gelukkig maken'. Het is onze overtuiging dat gelukkige werknemers een bijdrage van onschatbare waarde kunnen bieden aan elk bedrijf. 

Om u te ondersteunen in dit streven vindt u in ons aanbod enkele interessante, kant en klare workshops en aanbiedingen. Daarnaast vindt u onder de noemer 'Zone 4 business' informatie over ons aanbod op maat. Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvend gesprek of offerte. 

Zone 4 business - Begeleiding bij burn-out

Zone 4 business  -  Begeleiding bij burn-out

In haast alle bedrijven neemt ziekteverzuim een zware hap uit het personeelsbudget. Naast het gangbare ziekteverzuim om uiteenlopende medische redenen, is het fenomeen burn-out een moeilijk te hanteren epidemie in de personeelsbezetting van steeds meer bedrijven. 

Begeleiding van personen met burn-out vereist de nodige expertise. Het verloop van een burn-out valt vaak erg moeilijk in te schatten, er heerst heel wat onduidelijkheid over de prognose van de klachten. Ook zijn er geen duidelijke criteria om te meten of een werknemer die het werk hervat nu werkelijk genezen is of enkel tijdelijk opgelapt. 

Wij bieden begeleiding op maat aan werknemers met burn-out en streven daarbij naar een win - win situatie voor werkgever en werknemer.
Voor meer info en aanvraag van een vrijblijvende offerte lees verder in Zone HRM - Burn-out 

Ons aanbod

Zone 4 business - Ontslag, vloek of zegen

Zone 4 business - Ontslag, vloek of zegen

De stap van medewerker naar werkzoekende lijkt op zich niet zo groot. In de praktijk is deze overgang vaak een delicate en frustrerende piste met heel wat hindernissen voor zowel werkgever als werknemer. 

Investeren in de emotionele en psychische weerbaarheid van een medewerker, met wie we de samenwerking willen stop zetten, ligt niet voor de hand; Toch is dit vaak goedkoper dan een traject van langdurig ziekteverzuim of een dure ontslagprocedure. 

Wij bieden begeleiding op maat aan werknemers en helpen hen om het zien van nieuwe wegen niet uit te sluiten. We streven daarbij naar een win - win situatie voor werkgever en werknemer.

Voor meer info en aanvraag een vrijblijvende offerte lees verder in Zone HRM - Ontslag

Ons aanbod

Dienstverleners aan werkzoekenden

Dienstverleners aan werkzoekenden

Om optimaal deel te nemen aan de arbeidsbemiddeling door de bevoegde instanties heeft de werkzoekende in eerste plaats nood aan versterking en activering van zijn eigen zelfbewustzijn. 
Een sollicitant die psychisch en emotioneel sterk staat heeft de meeste kansen op een snelle en duurzame tewerkstelling. 

Naast de job-gerelateerde competenties is er nood aan aandacht voor de intenties, de psycho-emotionele ingesteldheid en de weerbaarheid van de werkzoekende. Een gefrustreerde sollicitant die nog rouwt over het verlies van zijn vorige functie, of net gedeprimeerd is door langdurige werkloosheid, is geen geschikte kandidaat voor een nieuwe werkplek. 

Een sollicitatiegesprek vraagt om zichtbaar zelfvertrouwen hetgeen niet vanzelfsprekend is voor iemand met een professionele identiteit die met haken en ogen aan mekaar hangt, door ontslag of langdurige werkloosheid.   

Naast onze coaching trajecten voor particulieren kunnen organisaties en instanties die zich om de herintreding van werkzoekenden op de arbeidsmarkt bekommeren, bij ons terecht voor kandidaat-versterkende trajecten. 
Bekijk hieronder ons aanbod hieromtrent . Voor meer info of aanvraag gesprek laat je gegevens achter via het contactformulier.