Ouders Kinderen

Onze missie voor OUDERS EN KINDEREN

We weten dat de band tussen ouder en kind veel invloed heeft op alle toekomstige relaties in het volwassen leven.  Ouders doen dan ook vaak hun uiterste best om ‘goede ouders’ te zijn voor hun kinderen. Maar geen enkel kind komt met een gebruiksaanwijzing en het leven van elke dag brengt veel druk met zich mee. Dit belast zowel ouders als kinderen. 

Het is onze missie om ouders tot steun te zijn in de enorme taak die op hun schouders rust. Hierbij willen we in de eerste plaats de ouder zelf als persoon versterken. Daarnaast reiken wij hen de hand met een aanbod van makkelijk toepasbare pedagogische methodes. Wij willen vooral de bruggen tussen ouders en kinderen helpen bouwen en versterken. 

Ouder zijn doe je niet alleen. Je wordt daarin beïnvloed door - al dan niet zelf gekozen - familieleden en aanverwanten. Zij komen ook niet met een 'gebruiksaanwijzing' en hebben zelf geen handleiding voor de rol die ze innemen in jullie leven. Ook hierin willen wij versterking en rust bieden, ten voordele van de kinderen.  

Wij hopen dat ouder zijn één van de mooiste ervaringen in jouw leven mag zijn, zelfs als het een keertje moeilijk gaat.  

Ouder zijn is een dagelijkse evenwichtsoefening tussen jezelf en je kind. Op welke hulpbronnen kan jij terugvallen? 

Lees meer

Tienervragen zijn levensvragen, antwoorden zijn goud waard. Voor kids is een extra toetje altijd mooi meegenomen... 

Lees meer

Familie van ouders met kinderen? Grootouders, schoonouders, plusouders, 'ex-ouders'... ook jullie zijn belangrijk !

Lees meer