Niet alle velden zijn correct ingevuld.
Isabelle De Nobel

Yogini Isabelle – een persoonlijke visie op Yoga

Op 26-jarige leeftijd op het randje van een burn-out balancerend, besloot Isabelle haar jarenlange interesse voor yoga in praktijk om te zetten. Dit beginpunt van haar innerlijke reis heeft het vuur van een nieuwe passie in haar ontstoken. 

De ontdekkingstocht leidde haar doorheen de verschillende hedendaagse yoga-vormen en bracht haar naar de bron. Ze ontdekte de kracht van oefeningen die vijfduizend jaar geleden door yogi's aan de voet van de Himalaya werden ontwikkeld. 

Haar lessen zijn dan ook een mix van alles wat ze op haar ontdekkingstocht heeft opgepikt. Samen met haar doen we klassieke oefeningen uit de Kundalini Yoga en Tantra leer. Deze worden afgewisseld met meer hedendaagse elementen uit de Hatha, Vinyasa  en Yin Yoga.  De beoefening van Pranayama (beheersing van de levenskracht door middel van ademhaling) is een essentieel onderdeel van elke les.

Haar vaardigheden als meditatiecoach gooit ze mee in de strijd, door iedere sessie af te sluiten met een geleide mindfulness meditatie of een visualisatieoefening.

Haar passie, die haar leven werd, deelt ze nu graag met ons!  

Isabelle leert ons ook anders omgaan met voeding

Na het behalen van haar bachelor als voedings- en dieetkunde aan de UCLL in Leuven, in 2013, was haar ‘honger’ naar wat gezond is voor het lichaam nog lang niet gestild. 
Het traditionele verhaal van 3 maaltijden en 3 tussendoortjes leek niet voor iedereen te werken. Ook voor haar eigen lichaam voelde dit niet juist aan. 
Haar intuïtie inspireerde haar om naar een voornamelijk plantaardig voedingspatroon te gaan, met volwaardige voedingsmiddelen.  Ze specialiseerde zich in Whole Food Plant Based Nutrition en leerde tot haar grote vreugde dat dit eetpatroon een antwoord biedt op vlak van preventie én behandeling van allerlei (chronische) ziektes. Honger gestild ! 

Ze specialiseerde zich ook in voeding bij de Ziekte van Parkinson, vermoeidheid, depressie en burn-out. Haar zelfstudie naar voeding volgens principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde leverde haar nog meer waardevolle elementen -  die ze ook verwerkt in haar adviezen - aan.  

Met veel zorg begeleidt ze ons naar een voedingspatroon dat op lange termijn het beste is voor onze gezondheid. Ze doet dit op holistische wijze manier en volgens de principes van Life Style Medicine. Geen korte termijn successen dus! Isabelle is absoluut antidieet! Wie goed voor zichzelf leert zorgen, maakt de juiste keuzes en het gewicht volgt vanzelf. Eten is geen strijd meer en het gevecht met de kilo’s stopt!.

Een inspirerende docente met zeer veel deskundigheid en kennis !