Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Yoga live

Binnen of buiten … een yoga plekje vind je overal

In principe kan je overal waar je jouw yoga matje kan uitrollen yoga doen, zowel binnen als buiten. Maar het is ook fijn om samen met anderen yoga te beoefenen in een zaal of op een mooie locatie in open lucht. 
In de rubriek vind je onze live yoga lessen - naarmate het weer en de Coronasituatie het toelaat.  Schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven wanneer er live sessies gepland worden. 

Yoga – een stukje achtergrond

De vroegste schriftelijke verwijzing naar yoga stamt uit het Vedische tijdperk (4500-2500 v.C.). Het vroegste archeologische bewijs is 4500 jaar oud en werd aangetroffen in de Indusvallei in het Himalayagebergte. Het volk uit de bergen stond in verbinding met het lichaam en was één met de natuur waarin ze woonden. Ze ontwikkelden oefeningen en ademhalingstechnieken door te observeren wat er met hen gebeurde. Die houdingen en technieken worden tot op heden onderwezen. 

Ruim 2000 jaar geleden beschreef de Indiase wijsgeer Patanjali de 8 verschillende yoga stadia
Hieruit zijn de meeste moderne yogatechnieken voortgekomen. Patanjali wordt beschouwd als de grondlegger van de moderne yoga. Het meest gekend zijn het derde en het vierde stadium. Deze worden gedoceerd in een yogales. 
De Asana’s bestaan uit een reeks van fysieke houdingen om het lichaam te beheersen. Door middel van Pranayama leren we onze ademhaling te reguleren (ademhalingstechnieken). 
Maar Yoga is méér dan alleen oefeningen en ademen. Het beoefenen en meester worden van alle stadia van het achtvoudige pad leidt tot verlichting en bevrijding, tot éénwording met ‘het goddelijke’. 

Wat de yogi’s door observatie met hun scherpe zintuigen reeds duizenden jaren geleden leerden, werd later door de westerse wetenschap met haar meetinstrumenten bevestigd
Yoga biedt een weldaad voor lichaam en geest. Men bouwt kracht op en niet enkel in de spieren. Daarnaast verbeteren de functies van het immuunsysteem, het hormonaal systeem, de bloedsomloop, de spijsvertering en de organen én de vitaliteit neemt toe.  
Yoga helpt ons leniger worden en veerkrachtiger, zowel in lichaam als in de geest. We worden rustiger en kunnen beter om met de stormen van het leven. Yoga is goed voor iedereen en steeds meer dokters schrijven dan ook vaak yoga voor aan hun patiënten. 

Aanbod
Simply Zen - infomoment

Simply Zen - infomoment

Een voorproefje op een zeer weldoende yoga cursus. Verneem wat het voor je kan betekenen en ervaar alvast een tikje Zen in jezelf.
Alle info
Yoga in 'De Wolken'

Yoga in 'De Wolken'

Het hele jaar door Yoga, een gezonde routine voor iedereen. Elke les apart volgen mogelijk.
Alle info
Yoga - live

Yoga - live

Yoga beleven - live samen op een aangename locatie, met voldoende ruimte voor iedereen.
Gun jezelf deze weldaad voor lichaam en geest.
Voor beginners zowel als voor gevorderden.
Alle info
Simply ZEN

Simply ZEN

Leer leven met volle aandacht en maak kennis met mindfulness en Nidra yoga.
6-delige meditatie-reeks
Alle info