Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Meditatie en mindfullness

Jezelf ont-moeten

Meditatie en mindfullness : een duo dat hand in hand gaat. 

Feitelijk kan elke activiteit die je met volledige aandacht, betrokkenheid, concentratie en bewust - mindfull dus - uitvoert meditatie genoemd worden.  
Meditatie kan dus een eenvoudige dagdagelijkse bezigheid zijn, zoals een bloem water geven, dansen, de poes aaien, een knoop aannaaien, een brief typen of je haar kammen – op voorwaarde dat je het  ‘met hart en ziel’ doet. 

Anderzijds is meditatie een zijnstoestand, een ervaring van verhoogd bewustzijn waarbij je actief of passief in diverse ‘ervaringsgebieden’ kan vertoeven.
Meditatie werkt bewustzijnverruimend en bevordert psychische, emotionele en spirituele groeiprocessen. Het helpt je om de grenzen van materiele beperkingen te overschrijden. Het is een toegangspoort naar- en ontmoetingsplaats met je ware Zelf, in de meest volledige zin van het woord. 
Het stimuleert je tot acceptatie en integratie van jouw ziel. .

Meditatie brengt veel toegevoegde waarde in je dagelijks leven en dat straalt uit naar jouw naaste omgeving. 
Je wordt innerlijk rijker, rustiger, evenwichtiger, krachtiger en gelukkiger - zelfs in ‘ongelukkige’ omstandigheden. Je laat ook spontaan allerlei vormen van zelf-ondermijnend gedrag achter je. 

De beleving is de beste leermeester.

Aanbod
Meditatieavond

Meditatieavond

Een fijn rustmoment, even weg uit de drukte van de dag. Niets nodig, iedereen welkom!
Alle info
Simply Zen - infomoment

Simply Zen - infomoment

Een voorproefje op een zeer weldoende yoga cursus. Verneem wat het voor je kan betekenen en ervaar alvast een tikje Zen in jezelf.
Alle info
Simply ZEN

Simply ZEN

Leer leven met volle aandacht en maak kennis met mindfulness en Nidra yoga.
6-delige meditatie-reeks
Alle info