Kruidjes enzo

Kruiden toepassen

Kruidjes in de keuken, kruidjes in de thee, kruidjes in de zalfjes en in de apotheek.

De geschiedenis van kruiden en kruidentoepassingen begint gelijktijdig met de geschiedenis van de beschaving. De kruidengeneeskunde is één van de oudste vormen van strijd tegen ziekten en kwaaltjes en kruiden zijn de basis van alle medicijnen ter wereld. Vroeger hadden we niets anders en ook al zijn we misschien gaan denken dat kruiden overbodig zijn ligt de waarheid, naar gewoonte, in het midden.

Ook de handel in specerijen was voor vele landen een bron van rijkdom. Hieruit groeiden heel wat culinaire toepassingen en kunnen we ons geen keuken zonder kruiden meer voorstellen. Maar naast de dagdagelijkse culinaire toepassingen blijft de kennis van kruiden nog steeds een waardevolle en natuurlijke manier van zorg voor onszelf en elkaar. 

In de natuur vinden we kruiden overal terug. Heel wat kruiden komen als ‘ongewenste groene plantjes’ onder de noemer On-Kruid terecht. Dat is jammer. 
In deze rubriek delen we daarom met heel ons hart waardevolle kennis over kruiden en hoe ze je - met veel liefde en plezier - helpen kunnen. 

Kan jij de roep van de kruidenvrouwtjes nog horen? Kom en verdiep je in dit boeiend thema …je vindt vast wel iets dat jou aanspreekt. 

Aanbod
Kruidenbereidingen - online lessenreeks

Kruidenbereidingen - online lessenreeks

8-delige online lessenreeks over de bereiding van de meest gangbare kruidentoepassingen.
Alle info
Detox - webinar

Detox - webinar

Hoe en welke kruiden inzetten voor een lentedetox. Webinar met veel tips, receptjes en praktische info.
Alle info