Wat na Corona? huiskamergesprek met Bleri Lleshi

Opgelet!

Deze activiteit is afgelopen.


Wat na corona? ... een vraag die op ieders lippen - al dan niet bedekt met een mondmaskertje - ligt... 
Bleri Lleshi, auteur van  'Wat na corona? Brief aan Vlaanderen" gaat met ons in gesprek over dit prangend en actueel thema. 
We doen dit op een informele en ontspannen wijze, in huiskamersfeer,  waarbij eenieder zijn of haar mening kan delen, of gewoon luisterend kan deelnemen aan dit bijzonder verhelderend en hoopgevend gesprek.

Een woordje over de inhoud van het boek :

Wat na corona? Willen we echt terug naar het oude ‘normaal’ van besparen in de sociale zekerheid, de zorg en het onderwijs, en fiscaal pamperen van superrijken? Naar een wereld waar de mensen die de samenleving rechthouden géén helden zijn?

In deze brief aan Vlaanderen houdt filosoof Bleri Lleshi een krachtig en inspirerend pleidooi om het roer om te gooien. Want corona heeft een aantal problemen op scherp gezet. Maar de crisis maakt ook duidelijk dat de mens supersociaal, solidair en zorgzaam is. Voor Bleri Lleshi is dat geen verrassing. Al meer dan tien jaar doorkruist hij Vlaanderen om te spreken over hoop en liefde. Hij kent de verhalen van de mensen die het gehad hebben met de richting waarin onze samenleving aan het evolueren was, van de 94-jarige die vluchtelingen Nederlands leert tot de BV’s op de barricades voor het klimaat en het middenveld en de cultuursector met hun protest tegen de kaalslag van de Vlaamse regering.

We staan op een kruispunt. Ofwel misbruiken machthebbers deze crisis. Ofwel grijpen wij dit moment om te kiezen voor positieve verandering: naar een sociale, duurzame en rechtvaardige samenleving.

Beluister hier het voorwoord door Marc Van Ranst 

Of lees meer over Bleri Lleshi en het initiatief op zijn pagina 

Praktisch

Het gesprek gaat door in een kleine groep van maximum 15 deelnemers. 
Het is leuk als je het  boek al hebt gelezen, maar niet noodzakelijk om mee te kunnen spreken tijdens de avond.

Uiteraard houden wij rekening met alle noodzakelijke corona maatregelen. Bij mooi weer zitten we buiten in  'de Koningstuin'  en bij slecht weer binnen met open schuiframen en de vereiste afstand. 

Methode

Interactief gesprek o.l.v. Bleri Lleshi

Programma
  1. Gezellig onthaal met een drankje en kleine versnaperingen
  2. Bleri gaat in gesprek met 2 mensen die het boek al hebben gelezen.
  3. Interactief groepsgesprek.
  4. Afronding met gelegenheid tot aankoop van het boek, gesigneerd door Bleri Lleshi.
Opmerkingen

Heb je interesse om Bleri Lleshi zelf uit te nodigen voor een 'Huiskamer gesprek' over zijn boek lees dan hier alle gegevens 

Wat na Corona?  huiskamergesprek met Bleri Lleshi
22 juli 2020 om 19:00
De Koningstuin
Aardeweg 64
3582 Koersel
Bleri Lleshi
10.00