Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Reeks van 4 lessen - op aanvraag. 

Het is alom geweten dat Yoga een weldaad biedt voor lichaam en geest
De essentie van Yoga is verbinden, in de eerste plaats met jezelf door middel van bewegingen, houdingen en ademhaling. 
Het is een oeroud, praktisch systeem om toegang te krijgen tot lichaam en geest, met het doel die te helen en integreren.
Je wordt leniger en veerkrachtiger, zowel in lichaam als in geest. Innerlijk bereik je een staat van kalmte en vrede en zo kan je de stormen van het leven beter aan. Daarom schrijven steeds meer artsen vaak yoga voor aan hun patiënten. 

De essentie van Yin yoga is overgave. Het is de meest rustige vorm van yoga, en is dan ook zeer meditatief. 
Bij andere vormen van Yoga worden spieren aangespannen opgerekt. Actief dus. Spieren zijn Yang. 
In Yin yoga draait het om ontspannen en om het rekken van de dieper gelegen spieren, het bindweefsel en de gewrichten. Die laatste twee zijn stijf en passief. Yin dus
.  
In onze huidige maatschappij ligt de focus op presteren en dus op Yang. Hierdoor is de delicate balans tussen Yin en Yang uit evenwicht. De constante druk bezorgt ons een stevige portie stress. 
Dit veroorzaakt spanning in zowel ons zenuwstel, de spieren als in het bindweefsel. Daarbij brengen we vele uren zittend door waardoor ons bekken en rug stijf worden. 
Tijdens de lessen Yinfluence wordt de Yin stroom in ons lichaam hersteld. Hierdoor komen we weer in evenwicht en worden ook tal van - door stilzitten veroorzaakte - lichamelijke problemen verbeterd. 
Bovendien werkt Yin Yoga in op meridianen en energiekanalen die door het lichaam lopen. 

In elke les zijn laagdrempelige oefeningen voorzien die inwerken op het centrale zenuwstelsel. Deze doorbreken stijfheid en halen je uit de innerlijke samentrekking van lichaam en geest. Je merkt dat je snel de beslommeringen en spanning van de dag los kan laten. 
De asana’s, of houdingen, worden op de Yin manier uitgevoerd. Dat betekent dat de poses gedurende 3 tot 5 minuten worden aangehouden, waarbij we ons concentreren op de ademhaling en het passief zijn. 
Elke les wordt afgesloten met een aangename, geleide meditatie.

Yin Yoga is perfect geschikt voor wie lijdt aan vermoeidheidsklachten, zoals CVS en burn-out en voor wie herstellend is van een aandoening of behandeling, zoals Corona.

Praktisch

De reeks bestaat uit 4 lessen, gespreid over een tijdspanne van 4 weken
Na inschrijving ontvang je in een bevestigingsmail 4 linken naar de video opnames van de lessen.  
De reeks start telkens op de eerste maandag van een maand om 06.00 uur. Per week gebruik je de bijhorende link. Wekelijks wordt de link van de voorgaande week op maandag om 06.00 uur gedeactiveerd. Het is dus best om de lessen in de juiste volgorde te doen en per week de les van die week te oefenen. 
Je kunt elke les een week lang doen, wanneer het jou uitkomt en zo vaak als wil herhalen. Oefening baart kunst ! 

Alle lessen duren 60-75min. 
Je hebt een yoga- of fitnessmatje nodig, een dik kussen (of een paar dunnere kussens) en comfortabel zittende kledij. Je legt ook best een deken of laken klaar om je te bedekken tijdens de meditatie.

Methode

Yin yoga
Traditionele yoga
Meditatie

Programma

Elke les bestaat uit

  • Losmaken van spieren en gewichten met laagdrempelige oefeningen
  • Oefeningen die inwerken op het centraal zenuwstelsel
  • Yin yoga asana’s of houdingen
  • Meditatie
Opmerkingen

Tijdens de les heb je de mogelijkheid om te communiceren via een chatfunctie. 
Heb je dus een vraag of wil je graag jouw ervaring bespreken, plaats dan een reactie in de chat.  Deze komt rechtstreeks bij de lesgeefster Isabelle terecht en zij voorziet je dan persoonlijk van antwoord.

Yinfluence - op aanvraag - online
4 oktober tot 11 oktober
11 oktober tot 18 oktober
18 oktober tot 25 oktober
25 oktober tot 1 november
Online
30,00