Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Indien je al eens in aanraking bent gekomen met yoga en/of meditatie, is de kans groot dat je het woord ‘chakra’ (Sanskriet voor 'wiel') al eens hebt horen vallen…
Maar wat is een chakra nu eigenlijk? En hoe kan je yoga gebruiken ten voordele van jouw chakra's? 

Chakra’s zijn belangrijke energiecentra in jouw lichaam, en voor je denkt ‘wat klinkt dit zweverig’, lees nog eventjes verder!

Het zenuwstelsel en de chakra's 

In jouw lichaam zijn honderden energiecentra aanwezig en ze staan nauw in verbinding met het zenuwstelsel. Je hersenen zijn het startpunt van waaruit alle zenuwen vertrekken die doorheen je ruggengraat (de Shusumna ofwel centrale kanaal) lopen. Vanuit dit centrale zenuwstelsel vertakken de zenuwen vervolgens naar je lichaamsdelen, hormoonklieren en organen toe.
Op het uiteinde van de zenuwen hebben we zenuwplexussen en deze staan in verbinding met een chakra.

Chakra yoga - een verwenbeurt in 8 stappen

In deze reeks komen de 7 hoofdchakra’s aan bod, per les één chakra. In de laatste les maken we samen een fijne reis door alle zeven.   

De chakra's in vogelvlucht

Om een goede fundering te leggen, starten we bij de basis. Het eerste chakra heeft, samen met de tweede (achter het schaambeen) en de derde chakra (boven de navel) alles te maken met ons fysieke bestaan - ons lichaam dus en het hele spectrum van onze emoties en de wil.

In het midden van het chakrasysteem ligt het hartchakra, zij is het centrum van onvoorwaardelijke liefde en vormt de brug tussen de onderste en bovenste energiecentra.

Vervolgens komen de hogere chakra’s aan de beurt. Deze bevinden zich in je keel, tussen je wenkbrauwen en je kruin., Hier ervaar je de wereld vanuit een breder, meer neutraal perspectief. Je ervaart een diepe verbinding met jezelf en de wereld om je heen.

Een tipje van de sluier

We vertellen je alvast iets over de eerste les : Het eerste of wortelchakra is zoals je nu al weet onze fundering. Zonder een stevig fundament heb je geen houvast en ervaar je emoties als angst, paniek en onveiligheid. In de eerste les leer je deze gevoelens los te laten zodat ze plaats kunnen maken voor een gevoel van veiligheid, zekerheid, geaardheid en stabiliteit. Dit proces wordt ook gronden genoemd en is hét medicijn voor een geest die blijft malen en piekeren.

Meer algemene info over yoga en ons online yoga aanbod vind je ook onder de rubriek Yoga online 

Praktisch

Elke eerste maandag van een maand kan je starten met een reeks Chakra Yoga. 
Deze bestaat uit 8 lessen, gespreid over een tijdspanne van 8 weken
Na inschrijving ontvang je in een bevestigingsmail 8 linken naar de video opnames van de lessen.  
Per week gebruik je de bijhorende link; elke maandagochtend 6u00 staat deze actief. De link van de voorgaande week zal dan ook gedeactiveerd worden. 
Je kunt dus elke les een week lang doen, telkens wanneer het jou uitkomt en zo vaak als je wil herhalen. Oefening baart immers kunst ! 

Alle lessen duren 60-75min. 

Je hebt een yoga- of fitnessmatje nodig, een dik kussen (of een paar dunnere kussens) en comfortabel zittende kledij. Je legt ook best een deken of laken klaar om je te bedekken tijdens de meditatie.

Methode

Hatha yoga
Traditionele/Kundalini yoga
Meditatie

Programma

Elke les bestaat uit

  • Bewustwording & opwarming
  • Oefeningen die inwerken op het desbetreffende chakra
  • Pranayama (beheersing van de ademhaling) die inwerkt op het desbetreffende chakra
  • Meditatie
Opmerkingen

Tijdens de les heb je de mogelijkheid om te communiceren via een chatfunctie. 
Heb je dus een vraag of wil je graag jouw ervaring bespreken, plaats dan een reactie in de chat.  Deze komt rechtstreeks bij de lesgeefster Isabelle terecht en zij voorziet je dan persoonlijk van antwoord.

Chakra yoga - op aanvraag - online
4 oktober tot 11 oktober
11 oktober tot 18 oktober
18 oktober tot 25 oktober
25 oktober tot 1 november
1 november tot 8 november
8 november tot 15 november
15 november tot 22 november
22 november tot 29 november
Online
60,00