Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Ceremonie - wat is dat ook alweer?

In alle culturen maakten ceremonies deel uit van het dagelijks leven en markeerden belangrijke momenten in de levensloop van een individu of de samenleving. Vele van die ceremonies werden vergezeld van planten of kruiden die een wezenlijk deel uitmaakten van de beleving. Een cacao ceremonie is een heel fijne manier om bewust de kracht van ceremonie (opnieuw) te beleven. De cacao is daarbij een perfecte ‘gastheer’. 

Cacao - het fysieke effect

Over het algemeen wordt het drinken van cacao ervaren als iets wat je meer in je lichaam brengt. Je aderen openen een beetje dus je bloeddruk zakt iets, je hart ritme gaat lichtjes omhoog door andere stoffen die in de cacao zitten. Dus je voelt je rustig en toch opgetogen en blij. Dit ook al omwille van de serotonine en andere liefdes hormoon stofjes die in de cacao zitten. 

De energie van cacao

Een plant of kruid heeft - net zoals wij mensen - niet alleen een fysiek lichaam maar ook een energetisch lichaam. Het fysieke lichaam van de plant kan ons fysieke lichaam positief beïnvloeden. Het energetische lichaam van de plant, ook wel spirit genoemd, werkt in op ons energetisch lichaam/aura. 
De energetische werking wordt beschreven als hart-openend. Het helpt blokkades op te lossen en je energie terug te laten stromen. Het helpt om jezelf uit de weg te gaan. Je weet wel, die momenten dat ons hoofd ons eigenlijk boycot in plaats van te helpen ?
Door te werken in ceremonie creëer je een ruimte en tijd waar je bewust met de energetische kant van de plant aan het werk kan gaan. Het is als het ware een vat waarin de alchemie kan plaatsvinden. Alchemie wordt hier gedefinieerd als de kunst van creëren of transformeren door intentie. 

Hoe doen we dat? 

Naast het drinken en plaatsen van onze intentie(s) wordt de ceremonie ingevuld door meditatie, dans, praten, ademwerk, enz. Dit wordt afgestemd op de groep en verschilt dus per ceremonie. De oefeningen zijn er steeds op gericht om het werk van de cacao te verdiepen en te begeleiden. 

Wat de plant voor jouw exact in petto heeft is moeilijk te voorspellen. Maar het zal je zeker liefdevol en zacht ondersteunen bij het openen van je hart en jouw liefde en energie helpen stromen ! 

Praktisch
 • Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met daarin een link naar de online webinar.
 • In een aparte mail neemt Joke (die de ceremonie begeleidt) contact met je. Ze zal je naar jouw adres vragen om je voorafgaand aan de ceremonie, per post, jouw ceremoniële cacao toe te sturen. Je ontvangt per ingeschreven persoon twee porties : eentje voor de dag van de ceremonie zelf en een extra stuk om desgewenst later zelf de ceremonie nog eens te herhalen of gewoon om nog eens te genieten. 
  Je ontvangt daarbij ook instructies over hoe je de cacao moet maken, wat je kan verwachten en hoe je je best voorbereidt om het meeste uit de ervaring te halen.
 • Een kwartiertje voor aanvang van de ceremonie zal Joke online in de webinar ruimte aanwezig zijn en van daaruit jouw ceremonie begeleiden.
 • De hele ceremonie duurt ongeveer 3 uurtjes.
Methode

Online begeleide ceremonie. 
Oefeningen : visualisatie, stilte, dansen, emotioneel werk, praten, creatieve expressie, ademwerk, enz.

Programma
 • Verwelkoming en kennismaking
 • Openen van de ceremoniële cirkel
 • Zegenen en drinken van de cacao
 • Ondersteunende oefeningen
 • Afsluiting van de ceremonie
 • Ervaringen uitwisselen vanuit je hart
Opmerkingen

Cacao kan door iedereen veilig geconsumeerd worden.
Een online ceremonie kan je zowel alleen als met meerdere personen, in jouw bubbel - binnen of in open lucht naar eigen wens en mogelijkheden organiseren.

Op aanvraag 

In overleg komt Joke ook aan huis voor een live ceremonie. Je kan ook een ceremonie reserveren in haar tuin. De live ceremonies gebeuren altijd conform de Corona maatregelen. 
Een aanvraag van een live ceremonie kan je doen via ons contactformulier waarna Joke je persoonlijk zal contacteren. 

Cacao ceremonie - online
22 april van 18:00 tot 21:00
Online
40,00