Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Begeleiding van werknemers bij burn-out 

In haast alle bedrijven neemt ziekteverzuim een zware hap uit het personeelsbudget. Naast het gangbare ziekteverzuim om uiteenlopende medische redenen, is het fenomeen burn-out een moeilijk te hanteren epidemie in de personeelsbezetting van steeds meer bedrijven. 

Deze burn-out epidemie vestigt zich in alle vakgebieden van het bedrijfsleven en heel wat bedrijven en organisaties zijn vragende partij om versterking op dit vlak. Het besef groeit dat begeleiding van medewerkers om een dreigende burn-out te voorkomen - of en manifeste constructief om te buigen - geen overbodige luxe is. Het is een essentiële proactieve investering en een tegengewicht tegen het woekerend (vaak aanstekelijk) en duur ziekteverzuim.

Begeleiding van personen met burn-out vereist ook een zekere expertise. Het verloop van burn-out is vaak moeilijk in te schatten met veel onduidelijkheid over de consequenties en de geneesbaarheid van de klachten. Er geen duidelijke criteria om te meten of bij een werkhervatting de werknemer werkelijk genezen is of enkel tijdelijk opgelapt. Er heerst dus veel onzekerheid en frustratie bij alle partijen en prognoses over wel of niet herval zijn haast niet te maken.

Onze coaching bij burn-out kan hierin heel wat ondersteuning bieden en duidelijkheid scheppen
Op het einde van het traject is de werknemer in staat om zich met sterk, evenwichtig en met duidelijkheid over de eigen grenzen weer aan zijn functie te wijden. 
Ingeval het traject bloot legt dat een werkhervatting geen win-win biedt voor beide partijen,  is het ook duidelijk dat er een andere oplossing dient overwogen te worden. 
Een krachtige, blije, gemotiveerde en vooral psychisch en emotioneel evenwichtige medewerker is letterlijk een zorg minder. Dit biedt de goedkoopste garanties voor rust, continuïteit en goede prestaties.  

Na een verkennend gesprek met de werkgever en een eerste kennismakingssessie met de betrokken werknemer maken wij u graag een offerte op maat. 

Voor meer vrijblijvende informatie of aanvraag gesprek neem gerust contact via ons contactformulier

Ter illustratie vindt u meer algemene inhoudelijke details in de vergelijkbare coachingreeks burn-out voor particulieren. 

Praktisch

Het grootste deel van ons aanbod kan zowel op locatie plaats vinden als in eigen regie, naar keuze. 

Methode

Individuele coaching op maat.

Programma

Traject afhankelijk van individuele behoeften. Kan variëren tussen een drietal sessies tot 3,6 of 12 maanden (2 sessies/maand)

Opmerkingen

Vraag ons gerust om een vrijblijvend gesprek of een offerte op maat. 
Wij staan tevens open voor samenwerking met andere educatieve projecten en dienstverleners, want samen kunnen we meer. 

Zone HRM -  traject bij burn-out