Yinfluence

Gelieve enkel in te schrijven en te betalen via de onderaan vermelde webinarlink - instapdatum dagelijks naar wens.  

Het is alom geweten dat Yoga een weldaad biedt voor lichaam en geest
De essentie van Yoga is verbinden, in de eerste plaats met jezelf door middel van bewegingen, houdingen en ademhaling. 
Het is een oeroud, praktisch systeem om toegang te krijgen tot lichaam en geest, met het doel die te helen en integreren.
Je wordt leniger en veerkrachtiger, zowel in lichaam als in geest. Innerlijk bereik je een staat van kalmte en vrede en zo kan je de stormen van het leven beter aan. Daarom schrijven steeds meer artsen vaak yoga voor aan hun patiënten. 

De essentie van Yin yoga is overgave. Het is de meest rustige vorm van yoga, en is dan ook zeer meditatief. 
Bij andere vormen van Yoga worden spieren aangespannen opgerekt. Actief dus. Spieren zijn Yang. 
In Yin yoga draait het om ontspannen en om het rekken van de dieper gelegen spieren, het bindweefsel en de gewrichten. Die laatste twee zijn stijf en passief. Yin dus
.  
In onze huidige maatschappij ligt de focus op presteren en dus op Yang. Hierdoor is de delicate balans tussen Yin en Yang uit evenwicht. De constante druk bezorgt ons een stevige portie stress. 
Dit veroorzaakt spanning in zowel ons zenuwstel, de spieren als in het bindweefsel. Daarbij brengen we vele uren zittend door waardoor ons bekken en rug stijf worden. 
Tijdens de lessen Yinfluence wordt de Yin stroom in ons lichaam hersteld. Hierdoor komen we weer in evenwicht en worden ook tal van - door stilzitten veroorzaakte - lichamelijke problemen verbeterd. 
Bovendien werkt Yin Yoga in op meridianen en energiekanalen die door het lichaam lopen. 

In elke les zijn laagdrempelige oefeningen voorzien die inwerken op het centrale zenuwstelsel. Deze doorbreken stijfheid en halen je uit de innerlijke samentrekking van lichaam en geest. Je merkt dat je snel de beslommeringen en spanning van de dag los kan laten. 
De asana’s, of houdingen, worden op de Yin manier uitgevoerd. Dat betekent dat de poses gedurende 3 tot 5 minuten worden aangehouden, waarbij we ons concentreren op de ademhaling en het passief zijn. 
Elke les wordt afgesloten met een aangename, geleide meditatie.

Yin Yoga is perfect geschikt voor wie lijdt aan vermoeidheidsklachten, zoals CVS en burn-out en voor wie herstellend is van een aandoening of behandeling, zoals Corona.

Praktisch

Alle lessen duren 60-75min. 
Je hebt een yoga- of fitnessmatje nodig, een dik kussen (of een paar dunnere kussens) en comfortabel zittende kledij. Je legt ook best een deken of laken klaar om je te bedekken tijdens de meditatie.

De reeks bestaat uit 4 lessen, gespreid over een tijdspanne van 4 weken. Na inschrijving ontvang je wekelijks een nieuwe link met de volgende les. Elke nieuwe les blijft 1 week toegankelijk. Je kunt de les doen telkens wanneer het jou uitkomt en zo vaak als het je uitkomt.

Je kan rechtstreeks inschrijven via onderstaande webinar-on demand link

https://isabelle-yoga.webinargeek.com/yin-yoga-1-eenwording

Methode

Yin yoga
Traditionele yoga
Meditatie

Programma

Elke les bestaat uit

  • Losmaken van spieren en gewichten met laagdrempelige oefeningen
  • Oefeningen die inwerken op het centraal zenuwstelsel
  • Yin yoga asana’s of houdingen
  • Meditatie