Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Iedereen kent wel iemand die last heeft van intoleranties of overgevoeligheden voor bepaalde soorten voeding.  

Zo zijn er heel wat mensen ‘plots’ overgevoelig voor gluten. Toch weten we erg weinig waarom dat zo is en wat gluten eigenlijk doen met ons lichaam. Maar vooral… wat eet je best wel en wat niet, wanneer je gluten wil vermijden?

Dat geraffineerde suiker niet goed is weten we inmiddels wel, maar doordat we de sluipnamen voor suikers niet kennen krijgen we toch meer suikers binnen dan we denken. Er zijn zelfs suikers in heel wat vleeswaren geslopen die we dan onbewust - met een gerust hart - consumeren. We verwachten immers geen suikers in vlees, toch?

Heel wat mediacampagnes vertellen ons ook hoe goed melk wel voor ons is, maar als we weten dat die campagnes in feite tot doel hebben om het geproduceerde melkoverschot weg te werken dan rijzen er toch vragen over de waarheidsgetrouwheid van dergelijke campagnes en tevens over de  ‘gezondheidswaarde’ van melk. 

Dan is er nog de kwestie van E-nummers, die wel of niet schadelijk zijn. Of Bio – dat wel, niet gezonder, lekkerder, beter, of alleen maar duurder is… 

Allemaal thema’s die vele vragen over onze voeding opwerpen. Tijdens deze voordracht leggen we al deze onderwerpen uitgebreid onder de loep, zodat je na afloop goed geïnformeerde gezonde keuzes kan gaan maken voor jezelf en je gezin.

Deze voordracht is een absolute aanrader als je wil weten wat je eet. 

Praktisch

De voordracht duurt ongeveer 2 uurtjes en gaat door in open lucht of met open schuifraam. Neem een extra trui, jas of dekentje mee indien je het lekker warm wil houden

Methode

Interactieve voordracht met gelegenheid tot vragen stellen.

Programma

Kennismaking en introductie
Voordracht 
Pauze
Vragen uit het publiek. 

Opmerkingen

Wij respecteren alle coronamaatregelen en verwachten dit ook van jou. Dus : handen ontsmetten, afstand houden en op de momenten dat dit niet mogelijk dragen wij een mondmasker. 
Maximum aantal deelnemers : 10
Bij veel interesse herhalen wij de activiteit in de nabije toekomst.