Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Deze activiteit wordt tijdelijk niet ingepland en komt pas terug na wezenlijke versoepelingen in de Corona maatregelen.

Is het te druk in je leven, in je hoofd? Zit je elke dag opnieuw met een berg verantwoordelijkheden, zoveel dat moet? Werk je in de zorgverlening en sta je dus altijd klaar voor anderen?

Heb je behoefte aan wat tijd voor jezelf? Wil je een beetje herbronnen of eens nadenken over bepaalde thema’s in je leven?

Gun jezelf eens een Stilteweek in “De Koningstuin”…

Een stilteweek doe je ‘alleen’, zonder partner, vriend of vriendin. 

Van maandag tot vrijdag verblijf je bij de gastvrouw/begeleidster in huis 

Tijdens dit verblijf is er een minimum aan structuur en aanbod, er zijn enkele afspraken zodat de regelmaat en de eenvoud je helpen om tot rust te komen. 
We beginnen de dag samen, we eten samen, we wandelen samen. Het uur van opstaan stemmen we op elkaar af. De wandelingen worden aangepast aan jouw fysieke mogelijkheden.

Maar … jij hoeft nergens over na te denken. Wat eten we, wanneer is de wandeling, hoe laat is dit of dat, kunnen we wel gaan wandelen als het regent, … ??? 

Geen beslissingen, geen verantwoordelijkheden …

In stilte samenzijn wil niet zeggen 'niets zeggen', maar we gaan niet kletsen, niet wauwelen, en ook niet doorbomen. Als er tijdens de week, vanuit de stilte iets met je gebeurt of in je geraakt wordt, kan je dit wel vertellen. Er zal naar je geluisterd worden. Naar behoefte kan je een gesprek met een ervaren therapeute aanvragen om op sommige thema’s of inzichten dieper in te gaan. 

Je leeft samen met de gastvrouw maar beschikt over een eigen slaapkamer.  De badkamer is gemeenschappelijk. Er is een aparte kamer waar je kan zitten, lezen of mediteren. Er is een grote natuurlijke tuin. 

De maaltijden (gluten-, lactose- en suikervrij) worden vers bereid met zoveel mogelijk bio-producten (vegetarisch is mogelijk). 
Je kan zelf kiezen of je mee helpt aan het bereiden ervan. Je leert dan hoe je tot rust kan komen tijdens het maken van een eenvoudige gezonde maaltijd. 
Heb je geen zin dan kan je tijdens de bereiding van de maaltijd je ook even terugtrekken in de leeskamer, de tuin of in het bos. 

Andere mogelijkheden  

Is het moeilijk om je een ganse week vrij te maken, dan kan je kiezen voor een Stiltedag of een Stilteweekend
Passen de data op de agenda je niet, neem dan contact en we vinden samen wel een gepast moment.
Wil je eerst even kennismaken met de gastvrouw en “De Koningstuin”, of wil je even proeven van de stilte, dan kan je naar een Stilteontbijt komen.

Praktisch

Een stilteweek loopt van maandag 11.00 tot vrijdag 16.00

 • Standaard zijn er naast de faciliteiten en begeleiding door de gastvrouw 2 gesprekken (telkens 1,5 uur) voorzien met een ervaren psycho-energetisch therapeute - maandag ter introductie en vrijdag ter afronding.
 • Facultatief kunnen persoonlijke behandelingen (Reiki, voetreflex, oorkaarsen, cranio-sacrale behandeling, ontspanningsmassage) of bijkomende gesprekssessies met de therapeute gereserveerd worden.

Om jouw Stilteweek volledig op jou af te stemmen ontvang je na de inschrijving een korte vragenlijst die je uiterlijk 1 week voor aanvang van jouw verblijf ingevuld dient terug te bezorgen. 

Beddengoed, lakens en handdoeken zijn voorzien. Jouw slaapkamer en leeskamer bevinden zich op de eerste verdieping, bereikbaar via een trap.  

Heb je nog vragen of wil je graag inschrijven, laat dan jouw gegevens achter via ons contactformulier. Je wordt dan zo spoedig mogelijk gecontacteerd. 

Methode

Mindfulness, meditatie en yoga 
Pure en natuurlijke voeding 
Rust en structuur 
Counseling en relaxatietools
Natuurbeleving en ervaringsgericht leren

Programma
 • dagelijks
  3 maaltijden
  ochtendyoga - wandeling - mindfulness (meditatie of creatieve concentratieoefeningen) 
  Tussendoor heel wat vrije tijd om tot rust te komen, stilte, natuurbeleving, lezen, schrijven of relaxerende muziek beluisteren.
 • maandag en vrijdag
  Persoonlijk gesprek met psycho-energetisch therapeute
 • in de loop van de week - naar behoefte 
  Op afspraak : de bijkomende behandelingen of gesprekssessies
Opmerkingen

Tijdens de stilteweek houden we rekening met het volgende 

 • Uiteraard respecteren we elkaar en de stilte.
 • Er is een vaste dagindeling die toch ruimte laat voor veel vrije momenten.
  We starten op een afgesproken uur met een blote-voetentrip in de tuin en lichte yoga-oefeningen. Daarna nemen we de tijd om het ontbijt voor te bereiden en samen te eten.
 • De maaltijden zijn op vaste tijden. Deze regelmaat geeft structuur en houvast. Dit helpt je om tot rust te komen en om jezelf te ontmoeten in je diepste kern.
 • Voor de dagelijkse wandeling zijn de weersomstandigheden bepalend voor zowel vertrekuur als duur van de wandeling.
 • De tijdstippen van de bijkomende behandelingen en sessies worden mede bepaald door de agenda van de behandelaars.
 • Tijdens de vrije momenten kan je gebruik maken van de tuin of de leeskamer. Ook dan respecteren we de stilte. In de leeskamer vind je naast boeken en tijdschriften ook cd’s en een muziekinstallatie. Deze zijn selectief gekozen en dienen ter vervanging van eigen muziek, via internet, iPod of laptop.
 • Contact met thuis wordt tot een minimum beperkt. Gebruik van gsm of laptop gebeurt zo weinig mogelijk, volgens eigen verantwoordelijkheid, doch wordt niet aanbevolen.
Stilteweek