Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Deze activiteit wordt tijdelijk niet ingepland en komt pas terug na wezenlijke versoepelingen in de Corona maatregelen.

Is het te druk in je leven, in je hoofd?

Heb je een verantwoordelijke job, moet je denken voor zoveel anderen? Kan het bedrijf niet zonder jou? Zit je elke dag opnieuw met een berg verantwoordelijkheden, zoveel dat moet?

Heb je behoefte aan wat tijd voor jezelf? Wil je een beetje herbronnen of eens nadenken over bepaalde thema’s in je leven?

Een Stiltedag in “De Koningstuin” is dan iets voor jou…

Een stiltedag doe je ‘alleen’, zonder partner, vriend of vriendin en je verblijft bij de gastvrouw/begeleidster in huis.

Tijdens je verblijf is er een minimum aan structuur en aanbod.We beginnen de dag samen, we eten samen, we wandelen samen. De wandeling kan aangepast worden aan je fysieke mogelijkheden.

Maar … jij hoeft nergens over na te denken. Geen beslissingen, geen verantwoordelijkheden …

In stilte samenzijn wil niet zeggen niets zeggen, maar we gaan niet kletsen, niet wauwelen, en ook niet doorbomen. Als er tijdens je verblijf in de momenten van stilte iets met je gebeurt kan je dit wel vertellen. Er zal naar je geluisterd worden. 

Je leeft samen met de gastvrouw maar beschikt over een eigen slaapkamer. De badkamer is gemeenschappelijk. Er is een aparte kamer waar je kan zitten, lezen of mediteren. Er is een grote natuurlijke tuin. 

De maaltijden (gluten-, lactose- en suikervrij) worden vers bereid met zoveel mogelijk bio-producten (vegetarisch is mogelijk). 
Je kan zelf kiezen of je mee helpt aan het bereiden ervan. Je leert dan hoe je tot rust kan komen tijdens het maken van een eenvoudige gezonde maaltijd. 
Heb je geen zin dan kan je tijdens de bereiding van de maaltijd je ook even terugtrekken in de leeskamer, de tuin of in het bos. 

Andere mogelijkheden  

Heb je interesse in een langere periode voor jezelf, dan kan je kiezen voor een Stilteweekend of Stilteweek.
Passen de data op de agenda je niet, neem dan contact en we vinden samen wel een gepast moment.
Wil je eerst even kennismaken met de gastvrouw en “De Koningstuin”, of wil je even proeven van de stilte, dan kan je naar een Stilteontbijt komen.

Praktisch

Een Stiltedag mag om het even welke werkdag zijn, jouw verblijf start de avond ervoor. Je bent dan welkom om 19 uur. De dag nadien is helemaal van jou. De ochtend erna vertrek je na het ontbijt.

Om deze dag volledig op jou af te stemmen ontvang je na de inschrijving een korte vragenlijst die je uiterlijk 1 week voor aanvang van jouw verblijf ingevuld dient terug te bezorgen. 

Beddengoed, lakens en handdoeken zijn voorzien. Jouw slaapkamer en leeskamer bevinden zich op de eerste verdieping, bereikbaar via een trap. 

Heb je nog vragen of wil je graag inschrijven, laat dan jouw gegevens achter via ons contactformulier. Je wordt dan zo spoedig mogelijk gecontacteerd. 

Methode

Mindfulness, meditatie en yoga
Pure en natuurlijke voeding
Rust 
Natuurbeleving en ervaringsgericht leren

Programma
  • 3 maaltijden
  • ochtendyoga - wandeling - mindfulness (meditatie of creatieve concentratieoefeningen)
  • Tussendoor heel wat vrije tijd om tot rust te komen, stilte, natuurbeleving, lezen, schrijven of relaxerende muziek beluisteren.
Opmerkingen

Tijdens de stiltedag houden we rekening met het volgende

  • Uiteraard respecteren we elkaar en de stilte.
  • Er is een vaste dagindeling die toch ruimte laat voor veel vrije momenten.
    We starten op een afgesproken uur met een blote-voetentrip in de tuin en lichte yoga-oefeningen. Daarna nemen we de tijd om het ontbijt voor te bereiden en samen te eten.
  • Voor de dagelijkse wandeling zijn de weersomstandigheden bepalend voor zowel vertrekuur als duur van de wandeling.
  • Tijdens de vrije momenten kan je gebruik maken van de tuin of de leeskamer. Ook dan respecteren we de stilte. In de leeskamer vind je naast boeken en tijdschriften ook cd’s en een muziekinstallatie. Deze zijn selectief gekozen en dienen ter vervanging van eigen muziek, via internet, iPod of laptop.
  • Contact met thuis of bedrijf wordt tot een minimum beperkt. Gebruik van gsm of laptop gebeurt zo weinig mogelijk, volgens eigen verantwoordelijkheid, doch wordt niet aanbevolen.

 

Stilte dag