Niet alle velden zijn correct ingevuld.

In deze 8-delige lessenreeks leer je alles over hoe je zelf aan de slag kan gaan met kruiden en hoe je ze het beste verwerkt. 
We maken kennis met de basis van elk type bereiding en gaan ook verder in op de meer professionele, herboristen - manieren om kruiden te verwerken.

In elke les wordt een korte biografie van de kruiden besproken en hun medicinale toepassingsmogelijkheden. De bereiding zelf wordt in duidelijke stappen voorgedaan en uitgelegd. Je krijgt tevens een duidelijke toepassingshandleiding  voor het gebruik van jouw bereiding, zodat je het ook met een gerust hart kan delen met jouw gezin of vrienden.  

Praktisch

Je kan de cursus op elk gewenst moment starten en op je eigen tempo afwerken. 
De cursus zal vanaf 14 juni 2021 beschikbaar zijn. Inschrijven is nu reeds mogelijk.

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met het email adres van de docente. Op dat emailadres dien je haar vervolgens jouw postadres en facebookprofiel door te geven. Het postadres is nodig voor het toesturen van jouw pakketje waarin alle materiaal en ingrediënten zitten die je nodig hebt om de recepten thuis te kunnen maken. Hierbij ontvang je ook een lijst met de producten die je in de supermarkt kan vinden en die je zelf kan aanschaffen (dit om het gewicht van het te verzenden pakket te beperken). Ook de linken waarop je de respectievelijke lessen kan volgen ontvang je rechtstreeks van Joke. 

Met jouw facebookprofiel word je toegevoegd aan een gesloten facebook groep. Hierin kan je vragen stellen aan Joke en jouw vraag draagt tevens bij aan de kennis van anderen in de groep. 
Het is ook leuk om er jouw creaties te delen en anderen te inspireren.  In deze facebookgroep vind je ook alle documenten met info over de kruiden en de recepten, die je van daaruit kan afprinten. 
Wens je geen deel te nemen aan de facebookgroep dan ontvang je die documenten per email. 

Methode

Online lessenreeks met video

Programma
  • Kruiden plukken en drogen, Kruiden infusies
  • Kruidenhoning, siropen en snoepjes
  • Werken met azijn
  • Alcohol: kruidenwijn en kruidenlikeurs
  • Alcohol: tinctuur
  • Olie maceraten en zalven
  • Balsems en lippenstift
  • Crèmes en lotions
Opmerkingen

Voorkennis is niet vereist. Alles wordt in klare mensentaal uitgelegd

Kruidenbereidingen - online lessenreeks