Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Boeiende voordracht met veel gezonde tips.

We hoeven zeker geen expert te zijn om te beseffen dat vele van onze welvaartziekten met onze voeding te maken hebben. Zo weten we bijvoorbeeld al dat gluten, geraffineerde suikers en lactose ons allerlei gezondheidsklachten kunnen bezorgen. 
Hoewel we reeds min of meer bekend zijn met het fenomeen ‘ongezonde voeding’ weten we toch niet goed wat het eigenlijk met ons lichaam doet. Ook hebben we vaak geen idee waarom we toch ongezonde producten blijven eten. 

Wanneer we dan toch de strijd met ongezonde voeding willen aangaan weten we niet goed waarmee te beginnen. Welke alternatieven passen dan in een gezonde voedingsstijl? Hoe drastisch mogen/kunnen we hierin zijn? Hoe kunnen we onze keuzestress tijdens het winkelen vereenvoudigen? 

“Eet niet wat je overgrootmoeder niet als voeding zou herkennen!” zegt Michel Pollan. Hij geeft ons in feite een zeer simpele omschrijving van echte, pure, natuurlijke en gezonde voeding 

Naast antwoorden op voorgaande vragen bespreken we in deze voordracht over échte voeding hoe we zijn uitspraak effectief in de praktijk kunnen omzetten.  
We hebben het niet over gerechten, maar over ingrediënten waarmee je makkelijk een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel kan zetten.

Echte voeding houdt ons gezond, bevordert onze levenskwaliteit en verlengt onze levensverwachting. Reden genoeg om je licht te komen opsteken en gezonde inspiratie te komen opdoen. 

Wanneer de Corona maatregelen het toelaten volgen later nog interessante workshops over dit thema.  

Praktisch

De voordracht duurt ongeveer 2 uurtjes en gaat door in open lucht of met open schuifraam. Neem een extra trui, jas of dekentje mee indien je het lekker warm wil houden. 

Methode

Interactieve voordracht met gelegenheid tot vragen stellen

Programma

Kennismaking en introductie
Voordracht
Vragenuurtje

Opmerkingen

Wij respecteren alle coronamaatregelen en verwachten dit ook van jou. Dus : handen ontsmetten, afstand houden en op de momenten dat dit niet mogelijk dragen wij een mondmasker. 
Maximum aantal deelnemers : 10
Bij veel interesse herhalen wij de activiteit in de nabije toekomst. 

Gezonde voeding - échte voeding