Niet alle velden zijn correct ingevuld.

Boeiende voordracht met veel gezonde tips.

We hoeven zeker geen expert te zijn om te beseffen dat vele van onze welvaartziekten met onze voeding te maken hebben. Zo weten we bijvoorbeeld al dat gluten, geraffineerde suikers en lactose ons allerlei gezondheidsklachten kunnen bezorgen. 
Hoewel we reeds min of meer bekend zijn met het fenomeen ‘ongezonde voeding’ weten we toch niet goed wat het eigenlijk met ons lichaam doet. Ook hebben we vaak geen idee waarom we toch ongezonde producten blijven eten. 

Wanneer we dan toch de strijd met ongezonde voeding willen aangaan weten we niet goed waarmee te beginnen. Welke alternatieven passen dan in een gezonde voedingsstijl? Hoe drastisch mogen/kunnen we hierin zijn? Hoe kunnen we onze keuzestress tijdens het winkelen vereenvoudigen? 

“Eet niet wat je overgrootmoeder niet als voeding zou herkennen!” zegt Michel Pollan. Hij geeft ons in feite een zeer simpele omschrijving van echte, pure, natuurlijke en gezonde voeding 

Naast antwoorden op voorgaande vragen bespreken we in deze voordracht over échte voeding hoe we zijn uitspraak effectief in de praktijk kunnen omzetten.  
We hebben het niet over gerechten, maar over ingrediënten waarmee je makkelijk een gezonde en smakelijke maaltijd op tafel kan zetten.

Echte voeding houdt ons gezond, bevordert onze levenskwaliteit en verlengt onze levensverwachting. Reden genoeg om je licht te komen opsteken en gezonde inspiratie te komen opdoen. 

Praktisch

De voordracht duurt ongeveer 2 uurtjes.
De lucht in de ruimte wordt gemonitord met een Co2 meter en wij verluchten telkens deze aangeeft dat het nodig is (dan gaat het schuifraam even open). Voorzie je dus best van een extra trui voor die momenten.

Methode

Interactieve voordracht met gelegenheid tot vragen stellen

Programma

Kennismaking en introductie
Voordracht
Vragenuurtje

Opmerkingen

Maximum aantal deelnemers is 8 personen. Zo kunnen wij voor iedereen de nodige sociale afstand garanderen.
Je hoeft geen mondmasker te dragen, tenzij je dat zelf wenst. 
Alcoholgel voor de handen is aanwezig aan de ingang en op het toilet. 

Gezonde voeding - échte voeding