Fam. opstellingen - info

Een gezin, familie, leefgemeenschap of organisatie is een systeem. Wanneer het systeem klopt gedijen alle leden. 
Wanneer er tussen de onderlinge medespelers bewuste of onbewuste belangenconflicten ontstaan wordt het systeem ziek. Iedereen heeft er dan last van en reageert hierop. Deze reacties brengen op hun beurt nieuwe kettingreacties tot stand. 

Door middel van Familieopstellingen - het systemisch werk van Bert Hellinger - kunnen we inzicht verwerven in welke dieperliggende patronen een rol spelen van wat er aan de oppervlakte mis gaat. 
Naast dit inzicht ontstaat ook een positieve transformatie van uiteenlopende aard.  
Familieopstellingen zijn de meest bekende toepassingen van systemisch werk,  maar zeker niet de enige. Ook niet-familie gerelateerde thema's kunnen met deze methodiek aangepakt worden. 

Tijdens deze voordacht wordt zowel de theoretische achtergrond van systemisch werk belicht alsook de vele praktische mogelijkheden ervan. 
Je komt er achter wat je als opsteller van een familieopstelling kan verwachten maar ook wat een figurant beleeft en hoe dit te plaatsen binnen de context van het dagelijks leven. 

Voor wie overweegt om zelf een opstelling te doen biedt deze avond zeker een antwoord op alle vragen en laat de kandidaat - opsteller toe om een een bewuste keuze te maken. 

Desgewenst kan je na afloop een eventuele toekomstige persoonlijke opstelling bespreken en/of reserveren. 

Praktisch

Duur 2,5 uur

Methode

Interactieve voordracht

Programma
  1. Verwelkoming
  2. Voordracht
  3. Vragen staat vrij
Opmerkingen

Deze voordracht is enkel theoretisch van aard. 
Heb je interesse om een familieopstelling als figurant bij te wonen of zelf te ervaren neem gerust contact voor een vrijblijvend persoonlijk gesprek. 

Fam. opstellingen - info